Journaliste Erin en bankmedewerker Mark stappen het huwelijksbootje in en gaan op huwelijksreis naar Bora Bora. Het is maar goed dat dit al een poos op de planning stond, want met het plotselinge ontslag van Mark is de toekomst op financieel gebied spannend. Tot ze tijdens het duiken op de bodem van de Polynesische zee een wrak zien. In het water drijven honderden A4'tjes met temidden een dichtgeritste, zwarte sporttas. Dit is een tas met grote gevolgen...
'De Duik' neemt de lezer mee tijdens weekendjes weg, naar het huis van Erin en Mark, mee op de bruiloft, mee naar Bora Bora en dwars door Londen. In het verhaal komen dus veel verschillende locaties aan bod. De plot is geweldig voor een zeer milde thriller, en de opbouw en de afwisselingen in de plot zorgen voor een soepele variatie van leesbeleving. Steadman heeft debuut 'De Duik' op de juiste manier en in het juiste tempo opgebouwd, waardoor de lezer zich niet zal vervelen.
Het hoofdpersonage is Erin. Ze is druk bezig met haar gevangenisdocumentaire, waardoor criminelen een belangrijke bijrol spelen in het verhaal. Gaandeweg 'De Duik' wordt het vermoeden de wereld in geholpen dat er iets loos is in het onderlinge vertrouwen tussen de personages; terwijl ze er zelf pas op een veel later moment achter komen. De personages komen netjes uit de verg en het wantrouwen en het telkens over je schouder moeten kijken zorgt voor dat beetje extra's in 'De Duik'. Hoewel het verhaal net niet van de pagina's knalt van spanning, is het continu spannend genoeg om te voorkomen dat de lezer zich zal vervelen. 'De Duik' is realistisch, hoewel die vondst op de zeebodem wel mega toevallig was. Daarnaast is het boek haalbaar voor iedere lezer om bij te benen en om geïnteresseerd te raken en te blijven. Erin neemt de lezer mee als een soort cameraman of -vrouw in de documentatie van haar eigen leven en keert zichzelf soms zelf tot de lezer, waardoor de lezer bewust wordt dat hij of zij wel moet blijven opletten. Steadman heeft 'De Duik' knap in elkaar gepuzzeld. Vooral het feut dat de proloog eigenlijk een van de laatste hoofdstukken had moeten zijn, maar dat niet is geworden, is riskant maar top. De proloog is een heuse belangstellingswekker, waardoor de lezer vol nieuwsgierigheid 'De Duik' in duikt.
0 Comments
Leave a Reply. |
Archieven
May 2020
Categorieën
All
|