Jaap Stroosnier is 62 jaar geleden in Den Haag geboren en woont in Maastricht. Hij heeft jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Tegenwoordig is hij headhunter en kunstschilder en sinds de publicatie van zijn debuut in maart 2019 mag hij zich schrijver noemen. "Die achternaam was oorspronkelijk Stroosnijder. Ooit heeft een verre voorouder van mij, een Zeeuwse boer heb ik begrepen, in onverstaanbaar dialect zijn naam gemompeld tegen een van de administrateurs van Napoleon en die heeft dat toen maar zo goed mogelijk genoteerd als Stroosnier. Die naam moet ik dus altijd spellen. Mijn voornaam daarentegen, Jaap, is wel weer heel simpel. In Nederland althans. In het buitenland blijft het behelpen."
0 Comments
Marieke Frankema (1980) is een bezig bijtje: zingen, dansen, (stem-)acteren, doceren, coachen en schrijven, ze doet het allemaal. Daarnaast is ze getrouwd en moeder van een (bijna-)kleuter.
Haar passie ligt in het vertellen van verhalen. Op toneel, in een lied, en vooral ook in de vorm van het geschreven woord. Haar zevende boek is net uit en binnenkort komt de volgende publicatie er ook alweer aan - dit keer non-fictie - in een boek voor en door ondernemers. Die bijdrage vormt een opstapje naar coachingstrajecten op het gebied van timemanagement en online auditietrainingen, waar Marieke ook erg naar uitkijkt.
Foto gemaakt door: Joachim de Ruijter
Jorrit de Klerk (1975) woont in Harlingen, Friesland met zijn vrouw en twee tienerzoons. Een stad die je misschien kent van je doorreis naar Terschelling of Vlieland. Ook is het die stad waar Simon Vestdijk is geboren en waar hij de avonturen beleefde die hij beschreef in de fameuze Anton Wachter-reeks (en waar hij om onduidelijke redenen Harlingen altijd Lahringen noemde.)
In het dagelijks leven werkt Jorrit als zelfstandige in de automatisering. Tijdens zijn tienerjaren schreef hij veel en won ooit (tot zijn eigen verbazing) een poëziewedstrijd. Na een lang hiaat pakte hij in 2014 het schrijven weer serieus op en produceerde een rits korte verhalen, die zijn verschenen in o.a. Ganymedes, Fantastische Vertellingen, Wonderwaan en Edge Zero. Met zijn verhaal Reset won hij in 2015 de tweede prijs bij schrijfwedstrijd Fantastels. Ook heeft hij meerdere jaren op de achtergrond meegewerkt bij de Harland Awards ter promotie van science fiction en fantasy in de lage landen. In maart 2019 verscheen zijn debuutroman, Revolte, een space opera die zich afspeelt in de wereld van de Zwijgende Aarde. Binnen deze wereld komen in 2019 vijf boeken uit, geschreven door verschillende schrijvers en los van elkaar te lezen, maar wel onderling zijn verbonden qua thema en personages.
Stefan Popa (1989), net dertig jaar, is auteur en zelfstandig journalist. Inmiddels heeft hij vier romans gepubliceerd. "Verdwenen grenzen" (2014) is zijn debuut. De jaren daarop publiceerde hij "A27" (2015) en De verovering van "Vlaanderen" (2016). Met zijn nieuwste roman, "Of de oleander de winter overleeft", keert hij terug naar de basis die zijn debuutroman zo succesvol maakte: een groots Europees epos over de kwetsbaarheid van kleine volken in een immer uitdijend Europa.
Julian ten Böhmer is een 22-jarige student Nederlands aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Al op de basisschool werd hij door zijn ouders gemotiveerd om boeken te lezen. Middeleeuwse en magische avonturen vielen zeer in de smaak. Hij struinde als brugklasser door lokale bibliotheken om fantasy boeken in te slaan voor de grote vakanties en die las hij dan aan een stuk door helemaal uit. Op een gegeven moment kon hij fysiek niets meer vinden en online keek hij toen nog niet. Verhalen lezen deed hem goed en dat gevoel wilde hij andere mensen meegeven, dus begon hij op zijn vijftiende aan zijn eigen trilogie. Naast het studeren, schrijven en lezen geniet hij vandaag de dag van het gamen met vrienden, anime series kijken en het joggen bij regen en zonneschijn.
Sylvia van der Meer is 33 jaar en officieel docent aardrijkskunde van beroep. Daarnaast is ze ook een aantal jaren mentor geweest wat ze met veel plezier heeft gedaan. Dit jaar houdt ze een sabbatical die ze gaat gebruiken om nog meer te schrijven, haar eerste boek naar het Engels te vertalen en om te reizen.
Onlangs is je boek ‘Laat mij niet kiezen’ uitgekomen. Kun je in je eigen woorden vertellen waar het boek over gaat? Het boek gaat over een gezin dat uit elkaar valt wanneer de ouders besluiten te gaan scheiden. Als hoofdpersoon volgen we hun dochter van 16, Vanessa. Ze begrijpt niets van deze scheiding en gaat samen met haar zusje onderzoeken wat de reden ervan kan zijn. Ze ontdekken familiegeheimen die wellicht beter verborgen hadden kunnen blijven. Terwijl de waarheid stukje bij beetje aan het licht komt wordt de druk voor Vanessa steeds groter om een keuze te maken tussen haar ouders. Er wordt van alle kanten aan haar getrokken, Haar moeder wil dat ze voor haar kiest, haar vader wil het andersom ook en haar zusje wil niet dat ze uit elkaar getrokken worden. Dit ontketent een enorme loyaliteit strijd bij Vanessa. Voor wie gaat ze kiezen? Is voor zichzelf kiezen ook een optie of egoïstisch? Koen Romeijn is een Hollandse kerel van bijna 40, geboren en getogen in een doorsnee buurt in Zeist. Als klein jongetje, en feitelijk gedurende zijn hele jeugd, hield hij zich vooral stil en rustig. Op de achtergrond. En dat is nog zacht uitgedrukt. Geen vreemde uitspattingen of markante hobby's, niets uitbundigs eigenlijk, los van een gezonde obsessie voor basketballen. (Totdat zijn knieën het begaven) Verder vermeed hij alle gevaar of spanning. Koen was daar niet zo’n fan van. Zo min mogelijk risico’s lopen, waar hij ook ging of stond. Als hij niet naar school hoefde, spendeerde hij zijn dagen grotendeels op zijn kamertje, en luisterde daar naar Queen en Billy Ocean singles op zijn platenspeler, en knutselde wat met bouwpakketten of verslond hij stapels Suske en Wiskes.
Rond zijn 14e levensjaar veranderde dat drastisch toen Koen een verrot akoestisch gitaartje van zijn buurjongen mocht overnemen, en daar zichzelf op leerde spelen. Jorien Cohrs is 28 jaar, woont met haar vriend in Almere en is moeder van een dochtertje van bijna 4. Zij runt haar eigen nagelstudio aan huis en schrijft graag. Onmenselijk verliefd is haar eerste boek. Daarnaast is Jorien regelmatig in de sportschool te vinden.
Jana Van Der Fraenen is 25 jaar oud en droomt al van kinds af om schrijfster te worden. Nadat ze afstudeerde aan de middelbare school en enkele jaren vrijwilligerswerk deed, besloot ze zich op haar droom te storten. Ze begon de driejarige opleiding ‘Schrijver’, aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Daar begeleidden de leraar en klasgenoten haar bij het schrijven van haar boek Leven in de schaduw.
Haar dagen zijn gevuld met het schrijven aan haar volgend verhaal, ze hoopt op een lange reeks van gepubliceerde boeken. Jana houdt heel veel van lezen, het beoefenen van de sport Judo en maakt graag tijd voor familie en vrienden. |
Archieven
Juni 2019
|